Maskinsektionen vid Linköpings universitet


Maskinteknologsektionen huserar de tre civilingenjörsprogrammen Maskinteknik, Design och Produktutveckling och Energi-Miljö-Management samt våra fristående masterprogram Sustainability Engineering and Management, Mechanical Engineering, Aeronautical Engineering och Design. Sektionen startades 1969 och har sedan dess verkat för studenternas intressen och gemenskap.

 

Nyheter


Prokrastinera och hjälp framtida studenter!

Nu är det tenta-p igen, och alla misstag under kursernas gång blir plågsamt tydliga. Vore det inte väldigt skönt att i förväg veta hur man bäst lägger upp en viss kurs, för att undvika att hamna i samma sits tenta-p efter tenta-p? Frukta ej, en sådan guide är på väg! Manualen, som släpps i vår, kommer att innehålla i princip allt som man behöver veta som student på M-sektionen i form av kurstips, festguider, den mest ekonomiskt optimala matlådan, hur man överlever att bo i korre och mycket mer!

 

För att göra den komplett behöver vi er hjälp, eftersom vi själva inte läst alla hundratals kurser. Har du något tips på hur man bäst pluggar till en viss kurs? Vad önskar du att du hade vetat i början av kursen? Prokrastinera med något vettigt och fyll i vårt jättesnabba formulär, det tar max 53 sekunder (vi har mätt). Så kan framtida studenter slippa göra samma misstag som vi gör nu! <3

 

/Emil och August (Manualen)

Formuläret (fyll gärna i flera gånger om du har flera tips): Klicka här!

i want you for manualen färdig 4.png

Nomineringar Vintermötet 2019

Ärade Maskinteknologer,

Här hittar du de nominerade till MPiRE19, förutom Generalen som tillsattes på höstmötet, samt Ordförande och Vice Ordförande för Styret19/20.

Notera att Projektledaren till M-YRAN vakantsätts.
Skulle du vara intresserad av att kandidera för posten eller har allmänna frågor är det bara att höra av dig till val@maskinteknologsektionen.se så ska vi besvara dina frågor så gott vi . 

Allt gott och bästa hälsningar, 

Valberedningen 18/19 genom
Ordförande Magdalena Woodhouse

Icon Nominerade VINTERMÖTE 2019.pdf (153,6 kB)

VALBEREDNINGEN.png


Microvagn

Äntligen är den här!! Spana in nya microvagnen som finns på plan 3 i A-huset. Du kanske tänker ”Vänta, är inte det där microsarna som stod i Emba förut?”. Jo, det stämmer, microsarna är donerade av M-sektionen. // AMO

48395164_2083828038307061_4885596604247048192_n.jpg

MutU informerar

Mitt namn är Bella (till höger), går EMM 1B och är miljöansvarig. Miljöansvarig är en ny post inom sektionen där jag kommer arbeta och lyfta fram frågor gällande hållbarhet, exempelvis hur vi kan göra alla våra event mer hållbara. Eftersom detta är en ny post finns det stor potential för förändring. Skicka gärna iväg ett mail till miljo@maskinteknologsektionen.se med tips eller funderingar.

Till vänster i bild har ni Elova som går i EMM 2B och bakom har ni Sandra från DPU 2A och det är vi som är arbetsmiljöombud (AMO) på sektionen. Som AMO finns vi till för alla studenter gällande arbetsmiljöfrågor. Om ni har synpunkter kring antingen den fysiska eller psykiska arbetsmiljön kan ni alltid höra av er till oss på vår mail amo@maskinteknologsektionen.se. Det kan vara alltifrån att det är kallt i C-huset till att ni har upplevt kränkningar i någon form. Värt att nämna är att vi har tystnadsplikt! Hör av er till oss, vi gillar mail!

Image from iOS(1).jpg

Äntligen startar JULKALENDERN!

Idag är det första december och det betyder bara en sak - att sektionens julkalender drar igång! Från och med idag och ända fram till julafton kommer vi att publicera en lucka på hemsidan, och vi kan lova att det inte är något ni vill missa! Först ut är Häfvlaget!

Ni hittar julkalendern här på hemsidan under fliken "Julkalendern" eller Klicka här för att hitta till julkalendern!


Äldre nyheter