ETT LAND LÅNGT LÄNGE SEDAN

För omkring åttahundra år sedan härskade Djingis Khan, den mäktigaste av alla krigsherrar. Han härskade över vad som kom att kallas Mongolväldet, också känt som världshistoriens största sammanhängande imperium. Han förenade de mongoliska stammarna och kom att bli världens största erövrare och även en av dess råaste. Genom åren slog Khanens mäktiga armé sig outtröttligt fram natt som dag genom fiendens hårt beskyddade länder. De övervann kyla, storm och köttets lustar. Striderna tärde hårt på manskapet och idag står endast Generalen och hennes 10 mäktigaste kompanjoner kvar. De var fruktade och oövervinnerliga. De kom att kallas Phadderiet MPiRE.

Tiden är nu kommen för dessa hårdföra män och kvinnor att marschera till den östgötska slätten för att lära upp en ny skara NOLLAN till att bli fullvärdiga medlemmar av Maskinteknologsektionen.

MPiRE tog med sig seder och bruk från livet i Asiens råaste kärna. Varje morgon innan klockan sex tillber MPiRE sitt skyddshelgon Hagbard Handfaste, en uråldrig ritual som även införts på Maskinteknologsektionen. NOLLAN har dock ej ännu visat sig värdig att tilltala Hagbard utan får nöja sig med den mindre nämnvärda Tur-Ture. MPiRE består av 11 Phadderister (lika många som alla fingrar på båda händerna plus stortån). Alla NOLLANs ögon ser upp till MPiRE, för MPiRE kan, ser och vet allt!

MPiRE kommer dessutom se till att Nolle-perioden blir den mest helfestliga perioden i NOLLANs hittills så väldigt torftiga leverne.

NOLLAN ska alltid känna igen MPiRE bland andra, inte fullt så ståtliga, Phadderier. Därför kan det nämnas att MPiRE bär svart mantel med röd kant (röd är såklart den finaste färg NOLLAN någonsin sett), kraftig läderrustning med axelskydd i metall och läder, röd tunika och solglasögon. NOLLAN kan även höra MPiRE på långt avstånd genom att lyssna efter de taktfasta stegen och tonerna från det forna Mongolväldet.

Alla NOLLANs ögon ser upp till MPiRE, för MPiRE kan, ser och vet allt! Så är det!